Geniet tegelijkertijd van een skivakantie in Frankrijk en in Zwitserland in één van de grootste skigebieden ter wereld...

Portes du SoleilLes Portes du Soleil, vormt sinds meer dan 40 jaar één van de grootste skigebieden ter wereld met 650 km pistes.

Het skigebied ligt op de rand tussen Frankrijk en Zwitserland.

Het omvat Franse en Zwitserse bergdorpen, waarvan de meest gekende autovrije Avoriaz en de authentieke Châtel, Morzine en Les Gets. De andere dorpen zijn Abondance, La Chapelle d'Abondance, Montriond, St-Jean d'Aulps, Champéry, Morgins, Torgon, Val-d'Illiez - Les Crosets - Champoussin.

Met de skipas Portes du Soleil heb je toegang tot alle pistes, veelal blauwe en rode pistes maar ook ervaren skiërs kunnen hier terecht op de zwarte pistes zoals de 'Porte Suisse' of de wereldbekerpiste 'Vuarnet'. Verkies je echter te snowboarden, geen nood, het skigebied biedt voldoende off-pistes en snowparks. Hier vinden zowel beginners, families als echte pro’s genoeg uitdagingen en afwisseling in een uitgebreide keuze van skipistes.

Een echt natuurreservaat met poedersneeuw in het hartje van de Alpen, waar de skiër in een natuurlijk milieu evolueert. De skiliften zijn in een beboste natuur verborgen, de pistes slalomen in de alpenweide en in de bossen, langs de honderden jaren oude houten landhuisjes.

Het domein geniet van uitzonderlijke sneeuw van midden november tot eind april, met een totaal gemiddelde sneeuwhoogte van min of meer 8 meter per jaar.

Les Portes du Soleil biedt unieke skimogelijkheden: de safari ski of een skitrip, van station tot station, van dal tot dal, van het ene land naar het andere...

 

http://www.portesdusoleil.com

 

Algemene inlichtingen

Afstand Brussel – Portes du Soleil: 850 km

Hoogte: 1000-2466 m

Aantal km piste: 650 km

201 liften

Aantal piste: 280
- zwart: 26,
- rood: 105,
- blauw: 112,
- groen: 37.

9 snowparks

89 restaurants op de piste

 

Skipsiten te MORZINE in real time

Skipisten te AVORIAZ in real time

 

Info skigebied

Webcams

Weervoorspelling

Sneeuwrapport

Pistekaart